Nieuws


moppie - zondag 2 juli 2017

Hoe een afschuwelijke aanslag je als keramist kan inspireren...
  
weten jullie het nog, die afschuwelijke aanslag in Manchester? bij het concert van Ariana Grande?
Onze dochters waren een week daarvoor bij het Ariana Grande concert in Amsterdam...
 
 Het was best wel grappig....Hans en ik liepen door de stad en we konden precies aanwijzen welke meisjes (van jong tot oud) naar het concert gingen, ze lijken namelijk allemaal op elkaar. Qua kleding, qua haarstyling, velen hadden een kattenoortjesdiadeem...
  
Na afloop van het concert stonden we buiten te wachten, samen met al die andere ouders. Allemaal aan het bellen naar hun dochters. Hans hoorde zo eens een paar ouders aan en concludeerde uiterst grappig: "Goh, ze lijken niet alleen op elkaar, ze heten ook nog een allemaal Moppie..." Op dat moment moest ik daar erg om lachen. Maar die lach verging me, een week later. 
 
Toen kwam de aanslag...
 
...en je ziet al die meisjes weer voor je, kinderen nog, soms nog maar 7 jaar oud..
 
Het hakte er in. De hele dag zat het in mijn hoofd. En 1 zin kwam steeds terug: "...En ze heten ook nog eens allemaal Moppie..."
 
Dat was de geboorte van mijn nieuwe project. De naam was er eerder dan de uitvoering. Voorlopig heb ik er twee gemaakt, maar het is niet ondenkbaar dat ik er meer ga maken. Het zijn wandobjecten.
Ze zijn nog niet gestookt, ik hoop ze eind juli echt af te hebben.
 
Afbeelding invoegen
 
Het is een eerbetoon aan de slachtoffers, en aan Ariana Grande. Wat een bewondering heb ik voor die vrouw. Ze heeft zo integer en liefdevol gereageerd op de aanslagen.
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >